Licht en energie

Elske Verbraak
03 jun 2023

Als de dagen met zon weer in de meerderheid zijn, zijn er ook weer glitterbollen die vastgelegd moeten worden. Ook maak ik de afgelopen dagen opvallend veel fotootjes van licht invallen in huis. Op de vroege ochtend in de slaapkamer kierend door de gordijnen heen of als een waar schouwspel op de hoge muren in mijn huis.

Licht in relatie tot energie is een interessant fenomeen. Want wat doet licht daar? Het brengt de energie in beweging en creëert ruimte. Dat kun je zelfs voelen op een lente dag. De aanwezigheid van de zon geeft vaak een diepere ontspanning.

Licht wordt vaak verward met een ‘juiste’ staat van zijn. Zoals donker vaak wordt gezien als de plek waar je niet wil zijn.

Beide hebben elkaar nodig om te blijven bewegen in je leven, te transformeren en te creëren.

Zodat je steeds vrijer wordt en meer van jezelf.

Licht helpt om beter te zien welke stukken in jezelf wat minder in beweging zijn (die dus nog niet durven meedoen) en meer verdicht. Aanwezigheid van licht (eigen licht/dat wat je diep van binnen weet of het bewustzijn van een ander) helpt om een lastig thema in je leven, te laten zijn, en te laten bewegen voor meer ruimte wanneer het er klaar voor is.