Roman: De man, koffie en het goud

Elske Verbraak
26 jun 2023
‘Jij laat mij zien hoe ruim het leven is’.. hij keek mij aan over zijn koffie heen.
Deze man was niet mijn liefdespartner, niet een beste vriend, misschien nog niet eens een kennis.
Het was een oud klasgenoot. Ik trof hem onlangs na 20 jaar en we raakte in gesprek over mijn posts op social media en wat dit bij hem deed.

Wow. Ik was er stil van. Deze uitspraak door een ‘vreemde’ was voor mij een directe reflectie van dat waar het voor mij over gaat. Hier op herkend worden is een voltreffer, het goud!

De uitnodiging aan jou om te blijven onderzoeken 

Het goud gaat over liefde en verwondering. Ruimte geven aan mijzelf, aan de ander en aan het leven. Wat geleefd wil wilden. Om het leven te onderzoeken en tot in de puntjes te willen ervaren. Met mijn werk hoop ik je steeds weer uit te nodigen om de lakens op te lichten, stevig te staan en open te blijven voor verwondering.De hoofdrol te pakken met jouw eigenheid, je uit durven te spreken en te ontdekken hoe je jouw energie op alle lagen steeds beter leert kennen doordat je ermee leert communiceren. Je leert de taal te verstaan waardoor de ruimte in jezelf steeds groter wordt en je omgeving steeds meer een voelbare en zichtbare reflectie zal worden van dat wat er leeft en beweegt.

….Mijn koffie was inmiddels koud en ik bedankte hem voor deze zin, om vervolgens met een warm hart deze hogeschool te verlaten.